Kroon en brugwerk

Bij Rodin Dental Clinic kunt u terecht voor kroon- en brugwerk. Wij zijn specialisten op het gebied van het maken en plaatsen van zowel kronen als bruggen. Daarnaast maken wij gebruik van moderne technologie én duurzame en sterke materialen om de behandeling tot een succes te brengen. Zo is het bij onze praktijk mogelijk om met behulp van onze CEREC apparaat  kronen en bruggen binnen één dag te maken en te plaatsen. Ook is het bij ons mogelijk om met behulp van afdrukken en externe laboratoria kronen en bruggen te maken.

Op deze pagina kunt u terecht voor meer informatie betreft:

Rodin Dental Clinic kroon en brugwerk

Kronen

Bij Rodin Dental Clinic kunt u terecht voor zowel kronen als bruggen. Een kroon is een kunsttand of kunstkies en kan om zowel functionele als esthetische redenen geplaatst worden. De kroon wordt, nadat uw tand geslepen is, over uw eigen tand of kies geplaatst. Wij maken gebruik van een moderne mondscanner (CEREC systeem). Hierdoor kunnen wij in één behandeling een kroon zowel maken als plaatsen. Ook werken wij met behulp van afdrukken samen met externe laboratoria om kronen te maken. Elke kroon wordt op maat gemaakt voor u en wordt zo veel mogelijk naar uw wensen aangepast. Een kroon kan onder andere worden gebruikt bij tanden of kiezen die te vaak gevuld zijn of voor op een implantaat.

Mondscan & CAD/CAM technologie

Met behulp van onze mondscanner kunnen wij uw mond tot op de micrometer nauwkeurig scannen en in kaart brengen. Dit betekent dat het niet meer nodig is om afdrukken te maken door te happen. Ook betekent dit dat het niet meer nodig is om externe laboratoria in te schakelen; wat betekent dat de kroon dezelfde dag gemaakt en geplaatst kan worden. Nadat de scan uitgevoerd is krijgt de behandelaar de scan en een ruwe versie van de toekomstige kroon te zien. De behandelaar zal met behulp van speciale software eventuele aanpassingen aanbrengen om de gewenste functie en esthetiek van de kroon zo optimaal mogelijk te maken. Nadat het design voltooid is zal opdracht worden gegeven aan het CEREC apparaat om de kroon te maken. Met behulp van keramische blokken maken wij binnen Rodin Dental Clinic volledig keramische kronen; wat zowel sterk als duurzaam is. Nadat de kroon gemaakt is zal de tandarts de kroon direct plaatsen.  

Rodin Dental Clinic mondscan 1
Rodin Dental Clinic bruggen

Bruggen

Lege ruimten door ontbrekende tanden of kiezen kunnen ervoor zorgen dat tanden scheef gaan groeien. Dit kan voorkomen worden middels een brug. Een brug kan gebruikt worden bij het vervangen van meerdere ontbrekende tanden of kiezen. Het ´overbrugt´ als het ware de lege ruimte. Er zijn veel verschillende soorten bruggen; die elk op verschillende manieren gemaakt kunnen worden. Één manier is met behulp van 2 kronen waartussen een ‘dummy’ (nep) tand wordt geplaatst. Een andere manier is door een kroon te plaatsen met behulp van vleugels die zich vestigen aan de achterzijde van aanliggende tanden. Per situatie zal gekeken worden naar de alle mogelijkheden, terwijl uw wensen als patiënt centraal gehouden worden.

Kosten kroon- en brugwerk

Kosten kroon- en brugwerk

De kosten van kroon- en brugwerk variëren. Dit is afhankelijk van eventuele voorbehandelingen, materiaalkeuze, aantal kronen of de omvang van een brug. Ook verschilt de prijs tussen een kroon wat gemaakt wordt met een CEREC apparaat in vergelijking met kronen die gemaakt worden met behulp van externe laboratoria. Wij adviseren u voorafgaand aan de behandeling eerst contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om te achterhalen of u recht heeft op een vergoeding. Daarnaast kunt u op onze website alle informatie over onze tarieven lezen.

 

Wilt u meer informatie over kroon- en brugwerk? Neem dan contact met ons op door te bellen of door het contactformulier op onze website in te vullen.