Kindertandheelkunde

Rodin Dental Clinic weet hoe belangrijk het is om op jonge leeftijd al positieve ervaringen op te doen bij een tandarts. Steeds vaker hebben jonge kinderen gebitsproblemen. Hierdoor is het extra belangrijk om een kindertandarts te hebben die aandacht heeft voor uw kind.

Hoe kunnen wij uw kind helpen?

Rodin Dental Clinic Kindertandheelkunde

Behandelplan

Ieder kind is anders. Onze tandarts wilt graag van u weten wat uw kind heeft meegemaakt bij een vorige tandarts of mogelijk in een andere medische omgeving. Het is belangrijk voor de tandarts om een beeld te krijgen van het algemene gedrag en gezondheid van uw kind. Aan de hand van de hand van uw verhaal, het gedrag en motivatie van uw kind én de conditie van het gebit stelt de tandarts een behandelplan op. Het behandelplan dient voor de preventie van gebitsproblemen, voor het verhelpen van tandheelkundige problemen en om verergering van tandheelkundige problemen tegen te gaan.

 

Wensessies

Voor kinderen is het belangrijk om stapsgewijs aan een afspraak bij te tandarts te kunnen wennen. Wensessies zorgen ervoor dat uw kind kan wennen aan de tandheelkundige behandelingen, de omgeving van onze tandartspraktijk en de tandarts. Hierbij draait het om vertrouwen winnen en uw kind op diens gemak te stellen. Uit ervaring is gebleken dat jonge kinderen de geluiden en omgeving heftig kunnen ervaren. Tijdens de wensessies leren de kinderen op een speelse manier kennis maken met de afzuiger als onze kusjesgever en de meerfunctiespuit als onze waterpistool. Stap voor stap maken de kinderen op deze manier speels kennis met de geluiden, omgeving en de instrumenten. De tandarts zal hierbij duidelijk communiceren met uw kind en ervoor zorgen dat uw kind weet waar hij of zij aan toe is. Ook geven wij na elke behandeling cadeautjes aan de kinderen. Alles bij elkaar zorgt de kindertandarts ervoor dat kinderen met een goed gevoel de praktijk verlaten en met een fijn gevoel terugkeren.

Angst(begeleiding)

Het kan voorkomen dat uw kind (extreme) angst voor de tandarts heeft. Belangrijk bij angst voor de tandarts is in ieder geval het bespreken van de angst. Sommige kinderen zijn namelijk zo bang dat zij hun gebit helemaal niet willen laten controleren en behandelen; wat kan resulteren in gebitsproblemen in het heden en in de toekomst. Elk kind is uniek en heeft zo zijn of haar eigen voorkeur. Met behulp van jarenlange ervaring kunnen onze specialisten een band creëren met elk kind en ervoor zorgen dat elk kind de zorgt krijgt die hij of zij verdient.

Per kind wordt individueel een passend behandelplan opgesteld; zo kan het ene kind meer tijd nodig hebben en het andere kind een meer uitgebreide vorm van communicatie. Middels enkele wensessies en het duidelijk bespreken van elke stap naar uw kind toe kan elk behandelplan uitgevoerd worden De tijd die elk kind nodig heeft wordt gerespecteerd en naar toebehoren behandeld. Zo kan elk kind leren dat een bezoek aan de tandarts geen obstakel hoeft te zijn.

Stel het tandartsbezoek dus niet uit en kom gerust even langs.

Poetsles tandarts

Bij Rodin Dental Clinic weten wij hoe belangrijk het gebit van uw kind is. Zo is uit wetenschappelijk onderzoek gebleken dat kinderen met een slechte mondgezondheid op oudere leeftijd vaker (ook) tandheelkundige problemen krijgen. Om uw kind zo goed mogelijk te helpen bij het verzorgen van zijn of haar gebit raden wij poetslessen aan. Deze poetslessen zijn bedoeld om uw kind op een leuke manier te helpen bij de gebitsverzorging. Dit omvat bijvoorbeeld hoe uw kind de tanden goed moet poetsen, hoelang uw kind moet poetsen en wat voor effect bepaalde voeding heeft op de tanden van uw kind. Na de poetslessen krijgt uw kind zelfs een leuke goodiebag mee ter motivatie!

  • De poetslessen worden volledig gedekt vanuit de zorgverzekering.
  • De poetslessen zijn voor alle kinderen vanaf 3 jaar t/m 12 jaar.
  • Wetenschappelijk bewezen dat goed poetsen in de jeugd resulteert in minder tandheelkundige problemen in de toekomst.

Wilt u meer informatie over kindertandheelkunde? Neem dan contact met ons op door te bellen of door het contactformulier op onze website in te vullen.