Esthetische tandheelkunde

Bij Rodin Dental Clinic kunt u terecht voor esthetische/cosmetische Tandheelkunde. Dit omvat de beïnvloeding van de kleur, vorm en/of stand van tanden en kiezen. Hierbij kan onder andere gedacht worden aan het verhelpen van een ruimtegebrek of ruimteoverschot met behulp van orthodontie of vullingen, de vorm of kleur van de tanden veranderen en bleken.

Enkele onderdelen van esthetische tandheelkunde zijn:

Rodin Dental Clinic Esthetische tandheelkunde

Facings

Het kan voorkomen dat u niet tevreden bent over hoe uw tanden eruit zien. Dit kan zowel betrekking hebben op de vorm als de kleur van een tand. Dit kan verholpen worden met behulp van facings (veneers). Een facing is een dun schildje; wat gemaakt kan worden van composiet of porselein. Een dun laagje van een tand wordt weggeboord, waardoor de facing op de tand geplaatst kan worden. Bij facings van porselein kunnen wij onder andere gebruik maken van de moderne CEREC technologie. Het systeem zorgt ervoor dat wij in één behandeling facings kunnen maken en plaatsen. De mondscanner scant direct uw gebit, waardoor happen of een afdruk maken niet meer nodig zal zijn. Vervolgens wordt de scan verwerkt tot een design voor de CAD/CAM printer. Hierdoor zijn de facings extra nauwkeurig. Ook is het mogelijk om composietfacings te krijgen. Met behulp van uw wensen zal de tandarts de meest geschikte mogelijkheden aan u voorleggen, waarna u zelf kunt beslissen voor welke optie u wilt gaan.

Tanden bleken

Sommige mensen hebben behoefte aan wittere tanden en willen hun tanden bleken. Online is veel informatie te vinden over bleken en veel goedkope producten worden aangeboden om wittere tanden te krijgen. Tegenwoordig bestaan er zelfs bedrijven die zeer goedkoop tanden bleken. Wees gewaarschuwd hiervoor: deze mensen hebben geen medische/tandarts achtergrond. Dat soort bedrijven en producten geven wellicht wittere tanden, maar beschadigen tanden ook permanent, waardoor tanden permanent gevoelig kunnen worden. Hierdoor kan bij warm of koud eten en drinken gevoeligheid ontstaan. Hoewel tanden bleken altijd wel schade toebrengt aan tanden is het aan te raden om dit binnen een tandartspraktijk uit te laten voeren. Bij Rodin Dental Clinic kunt u ook terecht om uw tanden te laten bleken. Er wordt gebruik gemaakt van bleekgels die de gevoeligheid van de tanden minder hevig tot uiting brengt. Wij volgen cursussen en blijven op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen het veld. Dit om zo veilig mogelijk en met zo min mogelijk schade aan uw gebit toch u het gewenste resultaat te laten bereiken.

Kroonwerk

Onder esthetische tandheelkunde valt ook kroonwerk. Een kroon is een kunsttand dat als een omhulsel over uw eigen tand heen geplaatst wordt. Elke kroon wordt op maat gemaakt voor u met behulp van de moderne CEREC technologie. In plaats van afdrukken te nemen van uw gebit brengen wij met behulp van onze mondscanner (CAD/CAM) uw gebit in kaart. Hierdoor is het mogelijk om een kroon binnen één behandeling te maken en te plaatsen. Meer informatie over kronen kunt u vinden op de webpagina ‘kroon en brugwerk‘.

Orthodontie

Bij ons kunnen zowel kinderen als volwassenen terecht voor orthodontie. Orthodontie draait om het corrigeren en optimaliseren van de stand van uw gebit. Een orthodontist maakt gebruik van beugels om de stand van uw tanden en kiezen aan te passen. Een beugel kan ervoor zorgen dat uw gebit zowel esthetisch als functioneel verbeterd wordt en eventuele toekomstige problemen verhelpen. Daarnaast zal gekeken worden naar de meest geschikte beugel voor u om het beste resultaat te behalen; rekening houdend met onder andere uw wensen en budget. Zo zijn slotjesbeugels (doorzichtig of metaal) mogelijk, maar ook een doorzichtige beugel genaamd de Invisalign. Bezoek onze webpagina over orthodontie voor meer informatie.

Wilt u meer informatie over esthetische tandheelkunde? Neem dan contact met ons op door te bellen of door het contactformulier op onze website in te vullen.